ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗΣ, ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ (GREEK ART UNION ), 10-15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ:
1) ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 και ώρα: 5 μ.μ. στον εκθεσιακό πολυχώρο “ΕΡΙΑ” παρουσία δύο ΔΗΜΑΡΧΩΝ από ΤΟΥΡΚΙΑ, και αντίστοιχα δικών μας επίσημων φορέων έναρξη των εγκαινίων. Την εκδήλωση αυτής της βραδιάς πλαισιώνουν οι: ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ ( ΦΕΝ). Η ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ που στα πλαίσια τελετής αδελφοποίησης με το τουρκικό συγκρότημα Burhaniye θα παρουσιάσει ζωντανό χορευτικό πρόγραμμα. Ο χορευτικός όμιλος ” ΑΡΑΠΙΤΣΑ” που θα παρευρεθεί με τοπικές φορεσιές. Η γνωστή τραγουδίστρια OZLEM TANER μαζί με τη ΛΕΝΑ ΣΕΡΔΑΡΙΔΟΥ θα μας ταξιδέψουν στους ” ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ”.

2) ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015.
Με τη συνεργασία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας,  συνεργαζόμενου  σχολείου με  την UNESCO, στις 11 π.μ. θα μεταφερθεί στο πλακόστρωτο της Νάουσας το περίφημο “ΠΑΠΛΩΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ” και θα πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση κομματιών υφάσματος πάνω του. Ο μαθητής του 5ου ΔΣ Μπέρσος Ζαφείρης θα παραδώσει το λογότυπο του 5ου ΔΣ Νάουσας, για να ραφτεί στο πάπλωμα, ενώ ο Πουλτσίδης Ιωάννης, μαθητής του 5ου ΔΣ Νάουσας και μαθητές του Ωδείου «Αριστοτέλης», θα πλαισιώσουν μουσικά την εκδήλωση.
Ακολουθεί γλέντι με πλούσια λαϊκή και παραδοσιακή μουσική στο πασίγνωστο “ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΟ ΔΑΛΑΜΑΡΑ”.

3) ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015.
Επίσημη επίσκεψη στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ και ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης ( βυζαντινό μουσείο, εβραϊκή συνοικία, τζαμί και άλλα μνημεία τουρκικής παράδοσης). Επίσκεψη στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ.

3) ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο ΣΧΟΛΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ και τους περίφημους ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ. Στάση στο εργοστάσιο συνεταιρισμού παραγωγών οίνου ” ΒΑΕΝΙ” . Επίσκεψη στην ΕΔΕΣΣΑ.

4) ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ.
Ξενάγηση στην παλαιά πόλη Νάουσας, χώρος θυσίας, λαογραφικό μουσείο, συλλόγους κ.λ.π. κατάληξη στον εκθεσιακό χώρο «ΕΡΙΑ», για απαγγελία ποιημάτων Ελλήνων και Τούρκων καλλιτεχνών.

5) ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ .
Επίσκεψη ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ , ελεύθερη ξενάγηση στην αγορά της πόλης και στάση στο καφέ ” ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ”.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗΣ- ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ