Αξιότιμοι γονείς και κηδεμόνες

Μερικές φορές οι εξελίξεις μας προλαβαίνουν. Εκεί που μιλούσαμε στο σχολείο για το πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τον ιό, μας χτύπησε την πόρτα. Τα σχολεία έκλεισαν για 14 ημέρες (τουλάχιστον). Αλλά, δεν είναι διακοπές. Είναι μέτρο απαραίτητο για την προστασία όλων μας κι ιδιαιτέρως εκείνων των συνανθρώπων μας που είναι πιο ευαίσθητοι, πιο ευάλωτοι.

Τώρα είναι η ώρα που ο καθένας μας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να δείξει αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα. Τώρα είναι η ώρα που όλοι μας πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να ακολουθούμε κανόνες που θεσπίστηκαν για το καλό το δικό μας και των συνανθρώπων μας. Ας περιορίσουμε, λοιπόν, τις άσκοπες μετακινήσεις, τις επισκέψεις σε χώρους όπου συναθροίζονται πολλοί άνθρωποι, τις δραστηριότητες που μπορεί να μας εκθέσουν στον ιό. Ας προστατέψουμε τους εαυτούς μας, τους ανθρώπους που αγαπάμε, τους συνανθρώπους μας γενικότερα. Μα πάνω απ? όλα, δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε, μιας και ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

Αγαπητά μας παιδιά

Έφτασε η ώρα να κάνετε πράξη αυτό που σας ζητάει επίμονα το σχολείο. Να γίνετε υπεύθυνα άτομα. Είστε παιδιά, θέλετε να βγείτε έξω και να παίξετε με τους φίλους σας, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες που κάποιος άλλος μας ορίζει. Αποφύγετε να βγείτε και να επισκεφθείτε μέρη όπου μαζεύονται πολλά άτομα, ακόμα κι αν είναι φίλοι και συμμαθητές σας. Μείνετε σπίτι, χωρίς γκρίνια, χωρίς παράπονο, όσο εύκολο ή δύσκολο κι αν είναι αυτό. Είναι για το καλό το δικό σας και της οικογενείας σας.

Ας ακολουθήσουμε τις οδηγίες των αρχών και θα περάσει κι αυτή η δοκιμασία. Ευχόμαστε, τότε, να μπορέσουμε να βρεθούμε ξανά στο χώρο του σχολείου υγιείς, χαμογελαστοί, σοφότεροι.

Μέχρι τότε, να προσέχετε.

 

Ο Διευθυντής του σχολείου

Κελεπούρης Γεώργιος

ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ