Συνεχίζοντας τις ομιλίες στα πλαίσια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Μονοπάτια του βουνού-Γνωριμία με τις ομορφιές του τόπου μας” που έχει αναλάβει να εκπονήσει το σχολείο μας με τους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης, στις 13 Φεβρουαρίου 2015 επισκέφθηκε το σχολείο μας η κα Λαγούδη Μάγδα, νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας, για να μιλήσει στα παιδιά για τις Πρώτες Βοήθειες και για τους κινδύνους που τυχόν αντιμετωπίσουν κατά την πεζοπορία τους στο βουνό.

Η κα Λαγούδη μίλησε στα παιδιά για το φαρμακείο που πρέπει να έχει μαζί του ένας πεζοπόρος και για το τι θα πρέπει αυτό να περιέχει.  Στη συνέχεια τους εξήγησε τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που έρθουν αντιμέτωποι με διάφορα περιστατικά κατά την πεζοπορία τους στο βουνό, όπως τσιμπήματα ερπετών, τσιμπήματα σκορπιού και δηλητηριώδους αράχνης, τσιμπήματα εντόμων, δηλητηρίαση από φυτά, αλλεργικές αντιδράσεις, εγκαύματα από τον ήλιο, φουσκάλες, ηλίαση, θερμική εξάντληση, θερμοπληξία, υποθερμία, ναυτία-έμετος, διάρροια, πτώση (εκδορές, αιμορραγία, ρινορραγία, διάσειση), διάστρεμμα, εξάρθρωμα, κάταγμα, ξένο σώμα στον οφθαλμό.

Τα παιδιά, αφού άκουσαν με προσοχή τα λεγόμενα της κ. Λαγούδη, της έκαναν ερωτήσεις σχετικά με αυτά που τους είπε και πήραν ικανοποιητικές απαντήσεις, κατανοώντας σε μεγάλο βαθμό τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν κατά την πεζοπορία τους στο βουνό, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

SAMSUNG TECHWIN DIGIMAX-230 SAMSUNG TECHWIN DIGIMAX-230 SAMSUNG TECHWIN DIGIMAX-230 SAMSUNG TECHWIN DIGIMAX-230 SAMSUNG TECHWIN DIGIMAX-230 SAMSUNG TECHWIN DIGIMAX-230

Επίσκεψη νοσηλεύτριας για ενημέρωση σχετικά με τις Πρώτες Βοήθειες