Στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: “Μονοπάτια του βουνού-Γνωριμία με τις ομορφιές του τόπου μας επισκέφθηκε το σχολείο μας στις 5 Φεβρουαρίου 2015 ο ορειβάτης του ΕΟΣ Νάουσας κ. Αθανασιάδης Αντώνιος προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές της Ε΄ και Στ’ τάξης του σχολείου μας που παίρνουν μέρος στο παραπάνω πρόγραμμα για το τι εξοπλισμό χρειάζεται να έχει ένας ορειβάτης-πεζοπόρος μαζί του και για το ποιους κινδύνους πιθανόν να αντιμετωπίσει κατά την ορειβασία-πεζοπορία του στο βουνό.

Αφού μίλησε στα παιδιά ο κ. Αθανασιάδης, δέχτηκε και απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν όπως:

– Έχετε πάθει ποτέ κάποιο ατύχημα;

– Από ποια ηλικία κι έπειτα μπορεί να γίνει κάποιος ορειβάτης;

– Γιατί είναι καλό να είναι κάποιος ορειβάτης;

– Τι χρειάζεται να έχει μαζί του ένας ορειβάτης;

– Ποιο μέρος του σώματος γυμνάζεται;

– Πρέπει να έχουμε κινητό στο βουνό;

– Αν χτυπήσετε τι πρέπει να έχετε μαζί σας για να αντιμετωπίσετε το χτύπημα;

– Αν νυχτώσει τι κάνετε;

– Πηγαίνετε σαν ορειβάτης και σε άλλες χώρες;

– Σε πόσα βουνά έχετε κάνει ορειβασία;

– Είναι δύσκολη η ορειβασία;

– Το βουνό είναι επικίνδυνο;

Όλες οι παραπάνω ερωτήσεις απαντήθηκαν από τον κ. Αθανασιάδη και τα παιδιά σχημάτισαν μια ολοκληρωμένη άποψη σχετικά με το τι είναι ορειβάτης-πεζοπόρος, από ποια ηλικία μπορεί να γίνει κάποιος ορειβάτης, τι εξοπλισμό πρέπει να έχει μαζί του, ποιους κινδύνους ενδέχεται να αντιμετωπίσει στο βουνό και ποια μέτρα προστασίας πρέπει να λαμβάνει για να ενισχύσει όσο το δυνατόν περισσότερο την ασφάλειά του.

SAMSUNG TECHWIN DIGIMAX-230 SAMSUNG TECHWIN DIGIMAX-230 SAMSUNG TECHWIN DIGIMAX-230 SAMSUNG TECHWIN DIGIMAX-230 SAMSUNG TECHWIN DIGIMAX-230 SAMSUNG TECHWIN DIGIMAX-230

Επίσκεψη ορειβάτη του ΕΟΣ Νάουσας στο σχολείο μας